Termeni si Conditii

Conditii generale

Continutul acestui site, cum ar fi text, imagini, logo-uri, precum si orice alte materiale afisate pe acest site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea Bucovina Tuning.

Bucovina Tuning permite accesul liber la acest site pentru vizualizare si utilizarea continutului acestuia in scopuri non comerciale. Materialele afisate pe acest site nu pot fi reproduse partial sau integral sau modificate fara acordul scris al Bucovina Tuning.

Produsele comercializate prin intermediul https://piesetuningauto.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si la livrare vor fi inmanate cu certificat de garantie si factura. Imaginile produselor au caracter informativ.

Produsele comercializate nu incalca sau violeaza orice drept de autor, marca, drept de publicitate, confidentialitate sau orice alt drept de proprietate in conformitate cu legile oricarei jurisdictii.

Garantia produselor

Produsele comercializate de Bucovina Tuning, sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor si listelor editate de producatori. Solicitarea si acordarea garantiei produselor comercializate sunt in conformitate cu prevederile Legii 449/2003 actualizata la data de 27/12/2008.

Produsele comercializate de Bucovina Tuning beneficiaza de garantie. Reclamatiile prin care se sesizeaza defectiunile se vor transmite in atentia Bucovina Tuning in scris in maxim 30 zile de la ridicarea produsului.

Reclamatiile referitoare la neconcordanta dintre produs si factura se accepta numai in cazul sesizarii in scris in atentia Bucovina Tuning, in maxim 24 de ore de la primirea produsului de catre cumparator.

Conditiile de garantie sunt parte integranta a documentelor de vanzare – cumparare prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online, cumparatorul declarand ca a luat la cunostiinta prevederile acestor documente.

Bucovina Tuning in calitate de vanzator va aranja si dispune efectuarea reparatiei defectiunii sau inlocuirea produsului. Inlocuirea produsului va avea loc doar in situatia in care defectiunea sesizata nu poate fi reparata. Nu se accepta restituirea in vederea inlocuirii a produselor comercializate in cadrul promotiilor.

Reparatia sau inlocuirea produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp care nu va depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului (Bucovina Tuning) lipsa de conformitate a produsului.

Bucovina Tuning in calitate de vanzator este exonerat de raspundere privind acordarea garantiei sau garantia poate fi anulata in urmatoarele cazuri:

 • Piesa nu a fost montata intr-un atelier de specialitate / autorizat;
 • Piesa s-a defectat din cauza unui montaj incorect sau din cauza montarii impreuna cu piese conexe defecte sau modificate;
 • Piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;
 • Piesa nu a fost identificata corect din cauza prezentarii de catre cumparator a unor date eronate;
 • Piesa s-a uzat sau deteriorat din cauza suprasolicitarii, intretinerii necorespunzatoare a autoturismului;
 • Autoturismul pe care a fost montata piesa a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (raliuri, competii sportive, taximetrie, etc);
 • Autoturismul pe care a fost montata piesa a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice);
 • Piesa prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;
 • Piesa a fost grunduita, vopsita, foliata, sau orice alt proces care ii schimba culoarea de la starea initiala.
 • Piesa prezinta semne de uzura anormala.

Piesele / produsele care fac obiectul unei reclamatii in garantie vor fi insotite de urmatoarele documente:

 • factura, chitanta sau bonul fiscal;
 • certificatul de garantie care a fost eliberat la vanzarea piesei;
 • dovada montarii intr-un service autorizat (deviz de manopera);
 • copie a certificatului de inmatriculare al autoturismului;

In cazul in care cumparatorul nu poate prezenta exact natura / caracteristicile defectiunii se recomanda clientului sa sustina reclamatia in garantie cu poze ce vor fi transmise in atentia vanzatorului la numerele de telefon 0740.775.467 / 0747.595.932 / 0746320181 sau pe email “office@bucovinatuning.ro”

Bucovina Tuning in calitate de vanzator accepta returnarea produselor in maximum 7 zile lucratoare de la livrare, dar DOAR daca etichetele de livrare a cutiilor produselor au fost pastrate intacte.

Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei va fi impartita respectiv suportata astfel

 • de la cumparator catre Bucovina Tuning – plata va fi efectuata de catre client;
 • de la Bucovina Tuning catre cumparator – plata va fi suportata de catre Bucovina Tuning.

Metode de plata

 • PayPal – in conformitate si cu prevederile reglementarilor de plati PayPal
 • Debit card sau credit card (VISA / MasterCard / Maestro)
 • Plata la livrare / ramburs

Stocuri si Livrari

Responsabilitatea deteriorarii pachetului in timpul transportului apartine firmei de curierat, daca pachetul este deschis in fata curierului. In cazul in care pachetul nu este deschis in fata curierului si este anuntat ulterior ca fiind deteriorat, responsabilitatea apartine cumparatorului.

Pachete distruse sau pierdute

In caz de daune ale pachetelor in timpul transportului Bucovina Tuning va inlocui produsul. In caz de stoc indisponibil Bucovina Tuning va rambursa costul produsului.

Toate costurile de transport vor fi platite de catre cumparator.

Cheltuieli de expeditie

Pentru un produs achitat, in cazul in care a fost convenit intre vanzator si cumparator transportul, produsul va fi expediat prin Bucovina Tuning, care va pastra, pentru perioada de timp necesara, dovada de expediere sau o dovada a transportului si / sau primire pentru cazurile in care produsele sunt pierdute in tranzit.

Cumparatorul trebuie sa accepte o perioada suficienta de timp pentru transport si livrare, cel putin o saptamana iar in caz de divertgente sa incerce solutionarea prin contactarea directa a Bucovina Tuning. Preturile de transport si eventual retur sunt cele percepute de firma de curierat pentru diferite destinatii si tari. Cumparatorul va lua la cunostinta toate informatiile necesare in procesul de comanda.

Retururi / Anulari / Ramburs

Garantia privind restituirea banilor se acorda pentru marfurile returnate / livrari anulate in termen de 7 zile lucratoare de la primire sau comanda.

Cumparatorul trebuie sa deschida pachetul inainte de a semna pentru primire. In cazul in care produsul nu este in stare buna, acesta nu trebuie acceptat. Retururile sunt acceptate in cazul in care “borderou de primire” in bune conditii, a fost semnat atat de curier cat si de client.

Produsul trebuie sa fie returnat in aceeasi stare in care a fost primit. Prin urmare, cumparatorul trebuie sa includa in pachet, in aceleasi conditii in care a primit:

Toate ambalajele ca de ex. cutii, pungi, bureti.
Accesorii ca de ex. clipsuri, suruburi, cleme, capace
Certificate, manuale, precum si certificate de garantie
Toate elementele incluse in pachet
Cumparatorul este responsabil pentru asigurarea returnarii produselor si a cheltuielilor rezultate in urma returnarii.

Toate produsele returnate trebuie sa fie receptionate in stare buna. Produsele nu vor fi acceptate in cazul in care sunt deteriorate, zgariate sau nu sunt returnate in ambalajul de protectie. Produsele nu vor fi acceptate in cazul in care acestea au fost montate sau modificate.

Toate costurile de livrare si de asigurare a produselor returnate vor fi platite de catre client, cu exceptia cazului in care exista un acord prealabil scris care prevede alte conditii.

Garantie Retururile trebuie sa fie ambalate in mod corespunzator si protejate ca in situatia livrarii initiale. Produsele returnate neprotejate corespunzator sau neambalate, nu vor fi acceptate.

Bucovina Tuning are ca si deziderat procesarea retururilor in termen de 2 zile lucratoare de la receptie, restituirile putand fi eliberate in urmatoarea zi lucratoare in conditii normale.

Daca clientul nu este multumit de achizitionarea unui produs din diferite motive, poate returna produsul in ambalajul original, in termen de 14 zile de la cumparare. Bucovina Tuning va schimba produsul sau va rambursa clientului costul produsului retinand valoarea cheltuielilor de transport (postale).

Va rugam sa retineti ca trebuie sa ne contactati inainte de a returna un produs !

Confidentialitate

Bucovina Tuning, proprietarul site-ului https://piesetuningauto.ro, va pastra confidentialitatea informatiilor furnizate de client la accesarea si completarea formularului de inscriere.